pencinta terbaik


Berikan ku peluang terakhir sekali lagi
Untuk membukti kasih sejujurnya di hati
Maafkan seandainya cintaku tidak sempurna
Kaulah insan pertama berpacaran dengan ku

Dan bersama ku mahu masa depan yang kukuh
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta
Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik
Bukan dengan sengaja tidak cukup prihatin
Ku harap kau bersabar dan rasa lebih yakin
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta
Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta
Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta... ooo
Pencinta terbaik

Kalian Yg Aku Rindu....

Kenapa aku rasa rindu dengan kehadiran kalian semua. masa-masa dimana kenangan kita bersama cukup menyakitkan bagiku…alangkah bahagia andai masa dapat kembalikan kita ke waktu itu…

 di atas bumi ini ku berpijak
pada jiwa yang tenang di hariku
tak pernah ada duka yang terlintas
ku bahagia
ingin ku lukis semua hidup ini
dengan cinta dan cita yang terindah
masa muda yang tak pernah kan mendung
ku bahagia
dalam hidup ini
arungi semua cerita indahku
saat-saat remaja yang terindah
tak bisa terulang
ku ingin nikmati
segala jalan yang ada dihadapku
kan kutanamkan cinta tuk kasihku
agar ku bahagia 
 

Waktu itu….
kita sama-sama ketawa,….kita punya rutin harian yang sama jee…happening giler time tu.. kita lah yang palinggg hot kat Bandaraya JB…hehehehhehe best kan!!!   time semua orang kenal kita.. walaupun masing-masing punya kerjaya, tempat keje & tempat tinggal yang berbeza but we try to hang out together  everyday, everynight and everyhour (yg penting waktu kerja kita tetap kerja) … sweet + heaven nyer time tu…

Yan, Azie, Yantie, Zehan, Dya, Zaza….

Dammm !!! really miss all of u…..bile agaknya kita dapat chill sama-sama lagi … Ingat tak waktu kita sama-sama menangis…time tue lah rasa betapa strongnyer hubungan kita..
Walaupun kadang-kadang bergaduh sebab benda-benda kecik (selalunya sebab lelaki…hahahahahhaa) . .tapi esok-esok kita baik semula...

Tapi…sekarang semua dah berbeza masing-masing punya haluan sendiri…
masa semakin berubah ..perjalanan hidup juga berbeza..kita berubah mengikut kehendak masa dan kehidupan..
setiap kita dah punya jalan cerita yang berbeza ..tapi kenangan yang kita lalui sama-sama tak mungkin dapat kita lupakan sepanjang hayat …


Sesungguhnya aku amat bahagia terlalu bahagia 
mempunyai teman-teman seperti kalian
tiada kata yang pantas kuucap, selain kata
“terima kasih atas persahabatan ini”

peace & luv
~nadiya~



Langkawi (part 4)


LAST DAY..........
Ade kelas lagi…pagi ni tajuk dia “TEGURAN AUDIT”, seb baik penceramah buat ringkas jee sbb semua muka macam tak sabar nak balik Putrajaya….abis je ceramah dia orang buat test…senang jeee…pastu penyampaian sijil…
Finally habis sudah kursus…



Naik feri pukul 4…so sementara nak g jeti dia orang bawak lagi ke pekan kuah…so …beli lah ape2 yang patut…
Dalam feri, aku tido dengan gembira hehehehhehe penat sangattt (tapi bukan aku sorang tau..semua pun tido)
Sampai Kuala Perlis adelah pukul 5….gitu gini naik bas dalam pukul 5 lebih…..ZzzzzzzZZZzzzzzzz
.
 Antara beg yang perlu di bawa balik....
Dalam bas
.........................................................................................

1.15 pagi : PUTRAJAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Saya da sampai….
2.00 pagi : sleeping in my bed…awesome!!!!!



peace & luv
~nadiya~

Langkawi Island (part 3)

Hari Ketiga :
Hari ni blaja wang amanah phew !!!! lagi Lah…bosan…so pe lagi ZzzzzzZzzzz…..huhuhuhuhuhuh ..bila sampai bab wat exercise..well mcm biasa senang jeee….kelas dismiss kul  1 ptg hehehhehe pastu pe lagi round Langkawi…

Hari ni urusetia sediakan bas…
Gerak dalam pukul 3 ptg…mula2 pegi dekat kedai gamat…mula tak nak beli ..tapi akhirnya belilah
2,3,4,5,6,7…barang …pastu dia org bawak g kedai kain batik..kat sini aku tak beli ape2 sebab malas so tak de snap gambar. Masa kat kedai ni ade orang amik pic bila turun bas (mcm biasalah kalo g Langkawi byk paparazi) so aku pun posing dengan harapan pic aku nanti cantik..
Adelah dalam setengah jam kat kedai batik tu..bas terus ke “IDAMAN SURI” hurm…byk gile pingan mangkuk rasa mcm nak beli semua (eleh…mcm lah tak penah beli)….hehehehhee tapi serius kalo g Langkawi mmg nak beli walaupun d pegi Langkawi…so pe lagi dengan gembiranya aku pun beli mangkuk & teko jeeeer… itu pun d terfikir cam ne nk bawak naik feri nanti.


 Anie beli piring gambar
 menolong abang yg snap pic aku menjual pirng gambar dengan harapan aku dapat free ... wahahahhaha 

Lama gak berhenti kat Idaman Suri ni..adelah dalam 40 minit…pastu terus ke ISMAIL GROUP kat pekan Kuah…ni satu lagi tempat yg wajib dikunjungi … tapi aku tak xcited sangat sbb semalam d pegi..


 depan Ismail Group

 so utk mengisi masa lapang sementara menunggu mereka-mereka yg lain habis shopping aku pun pegilah kedai mamak (kat area2 belakang ISMAIL GROUP)…aku order mee grg mamak…peh!!!!!! Rasa dia mmg TERBAEKKKK….SEDAPPPP GILERRRR….



Balik hotel dalam kul 7 lebih…dinner hari ni kul 8.30…malam ni special sikit sebab malam last kan..hotel sediakan steamboat untuk kita orang…..
Luv & peace
~nadiya~








Langkawi Island (part 2)

 Langkawi
7.00 mlm : Phew!!!! Finally sampai jugak…setelah satu hari perjalanan…tarik  beg menuju ke bas… 7.30 mlm : sampai ke Grand Continental ….kelas mula pukul 8.30 (urusetia buat pengumuman) Ha!!!!!! 8.30 mlm mula kelas ??? …ya allah penat dalam perjalanan pun tak abis…dinner pun tak lagi…mandi ??? tak sempat kot…cuci muka jer lahhh… 8.30 mlm masuk kelas…ape lagi ZzzzzzZ… tersenguk2 menahan mata agar tidak lelap… 10.30 kelas dismiss….masuk bilik…bumppppp…tidoooooooooo………………
Hari Kedua :
Pagi –pagi g breakfast …lapar sangat2…yum..yum..juadahnyer mmg bole tahan..byk pilihan…tak sempat nk snap ape2 sbb tgh lapar…
 Kelas mula kul 8.30 ….
Mula-mula mmg blur + bosan + ngantuk sbb satu apa pun tak faham berkenaan “wang amanah”…

Tapi bila dia mintak buat exersice segar sikit mata…alhamdulilah aku bole buat dengan jayanya walaupun tido masa dia bagi penerangan tadi, maybe aku ade basic akaun kot (ceh!!!! Puji diri sendiri hahahahhaa), so pas ni kalo bos suruh aku wat kewangan insyaallah … petik jari jee… (nada berlagak

 Kelas abis hari ni kul 4.30 awal kan ?
So petang ni kawan aku ajak g pekan kuah.. kita orang g naek teksi (bentuk van) murah jee RM6…so sampai kat pekan kuah..mula2 tak nak lah beli ape2..tapi bila duit ade dalam purse..n barang-barang ade depan mata…mulalah gatal nk memilih barang… (takde pic di snap  kehabisan bateri)
Malam tu terpaksa dinner dalam bilik hotel dengan nasi lemak bungkus jee beli kat pekan Kuah sebab terbalik lambat so terlepas dinner di hotel...
sedapppp.....
peace & luv
~nadiya~

Langkawi Island (part 1)

 Kali ini nk citer pasal aku g Langkawi  20hb Februari yg lepas..(sori lambat post)
Aku pegi bukan suke suki eaa.. aku g sebab kena attend kursus kewangan @ Kursus Akaun Amanah, Wang Amanah dan Wang Deposit.
Nak jadik citer…kitaorang gerak dari Opis kul 9.30 pagi…
Excited ni nak gi (walaupun d g lebih dari 3 kali)….tapi tiba-tiba abang driver bas tu cakap “kita akan sampAi ke Jeti Kuala Perlis pukul 5 ptg”…. 
APA ????  5 PETANG!!!!!
Lamanyerrrrrrrrrrrrrrr dalam bas…adoiiii..aku suke tak suke lama-lama dalam bas..kebas + nak muntah…
awal-awal lagi aku d bawak pil mabuk…tapi member aku tak bagi makan takut aku lagi pening..dia bagi aku pil angin jeee … pil angin pun pil angin lahhh janji lepas makan pil tu aku rasa sangat ngantukkkk..(soli lupe nk amik pic, yg pasti pil tu dari klinik)
sebelum pergi....
Kaunter Tiket









Selepas beberapa jam………
Jeti Kuala Perlis


Kuala Perlis
Dalam kul 5 lebih sikit  time tu..feri pukul 6…so kena tunggu lagiiiii !!!!
Well sementara nak tggu feri tu..pe lagi carik lah tempat makan…kawan – kawan aku sibuk cari laksa..aku pun ikut lah menyibuk..(walaupun aku bukan pengemar laksa)
Ni lah gerai yg aku pegi…harga mmg murah sgtt…gerai ni dekat hujung Jeti …
menu...
 gerai hujung jeti
 tak tau ape nama dia
 laksa Perlis
konon-konon jer ni...tak makan pun

sibuk bersembang ngan makan..tak sedar feri  nak berlepas…ape lagi berlari-lari aku..seb baik tak kena tinggal hehehehhee
45 minit untuk sampai ke Pulau Langkawi….
 beratur masuk feri
dalam feri takde keje....

When i feel SAD

Ketika saya sedih……
saya akan menangis TAPI saya tak pandai menangis dalam  hati….saya mesti nak kuat-kuat (hahahaha) saya cuma pandai sembunyikan tangisan saya... yang saya tahu "senyum" walaupun saya "sakit"

Ketika saya sedih…..
saya tak suka sendiri, mesti saya nak chill ngan kawan-kawan saya tak kira lah dengan kawan yang mane janji keluar, bila saya dengan diaorang saya rasa saya akan lupa sedih saya
(thanks kawan-kawan sbb nk chill ngan saya…XOXO)

Ketika saya sedih….
Saya akan pasang lagu kuat-kuat dalam keta @ dalam bilik tak kisah lah lagu ape yg penting kuat..pas tu saya akan ikut nyanyi  dan kalo tak puas hati saya terus gi karaoke…seronoknya dapat nyanyi lagu kuat-kuat, Baru puas ati saya dapat dengar lagu sekuat-kuat hati.

Ketika saya sedih…
saya akan citer kisah saya ngan kawan baik saya,
sebab saya tak suka simpan sorang-sorang ,
saya bukan jenis yang kuat hati & perasaan
(thanks to my Bff sebab nak dengar citer saya..Luv u juta2)

Ketika saya sedih saya….
 Saya akan call orang-orang yang saya sayang, bile dengar sore dia orang   phew!!!!! Lega rasa hati saya, walaupun tak sampai seminit bersembang dalam phone d cukup membahagiakan saya (thanks to my family …I luv u)

Ketika saya sedih…
Saya akan amik air sembahyang dan mengaji….
Ya Allah !!!! tenangnyerr rasa jiwa saya….
firman Allah SWT yang bermaksud “Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya (surah Al-Baqarah ayat 286)”


this is sad but true
peace & luv
~nadiya~

kOsOnG....

tiba-tiba saya rasa 0...

"HATI" saya 0...
"SAYANG" saya 0...
"JIWA" saya 0...
"DIRI" saya 0...
"PERASAAN" saya 0...
"SENYUMAN" saya 0...
"TAWA" saya 0...
"IDEA" saya 0...

semuanya KoSoNg + kOsOnG + 0 + 0+ 0


TAPI yg pasti saya BUKAN "TIN KOSONG"



"SOMEONE LIKE YOU"
peace & luv
~nadiya~

hitam + putih


Kehidupan umpama sebuah lakonan….
Lakonan yang tidak punya skrip…pengarah…dan penonton…
hanya berlandaskan akal…hati..nafsu…
Setiap watak-watak yang di mainkan hanya ada dua sisi
HITAM atau PUTIH
Jika putih maka segalanya cantik, bersih, suci…
Jika hitam..semuanya buruk….
Hitam dan Putih hanyalah sebuah kehidupan
Hanya KITA yang bole hmencorakkan nya…
Tiada siapa yang boleh mengubah nya kalau bukan DIRI SENDIRI….
Semuanya terletak pada kita,  sama ada kita pilih HITAM atau PUTIH…
“fikir mengunakan akal yang waras sebelum bertindak"


peace & love
~nadiya~

SunDay Morning......

Bismilahirahmanirahim.....
MoNinK...MoNinK.....
It's SunDay Time !!!! Hepi Weeekends LOL... :)
Sebenarnya aku d bangun subuh tadi tapi tertido balik...sejak malam tadi aku asyik fikir pasal homework yang letcure aku bagi ni...
So...apa yang akan aku buat pagi-pagi ni (sambil mendengar Mix FM …) semestinya Assignment Math (lantaklah dengan umah yg d mcm kapal karam)...Dari semalam aku cari solution to solve this question tapi still tak dapat lagi...
hurm....”bodoh” ke aku ni
Tapi memang aku akui aku ni sedikit “LEM….” Dalam subject ni sebab tu aku study hard yang memang sangat hard…lantaklah orang nak cakap apa yang penting aku study ikut cara aku..biarlah orang kata cara aku tak smart at least aku faham n reti nk buat kira-kira. Selalunya kan aku cuai dalam baca soalan itu yang selalu adik aku bebel kat aku 
(4 ur info adik aku adalah guru Math aku)
Hurm….(mengeluh lagi).. nak ajak kawan-kawan blaja sama-sama susah sikit sebab masing-masing pun kadang-kadang ada hal sendiri..ialah kadang kita free dia orang tak free so macam mana ???....jadik nak ajak pun serba salah, sama ada orang tu suka @ tak nk study sama-sama kita pun tak tahu, so….sape-sape yang rajin ajak aku study sama-sama sangatt aku hargai…at least ada jugak yang nak ajak a ku bersoal jawab hehehehhehee….
Berbalik pada Assignment Math tadi sebenarnya nak kena submit Next Sunday ..lama lagi kan ?...tapi aku kena settlekan kan today jugak sebab apa??? Sebab 20-23/2 ni aku kena g Kursus kat Langkawi huhuhuhuhu (malasnya nk pegi ..tapi sebab nk cukupkan kursus terpaksalah pegi). Nak tak nak hari ni kena settlekan semua so…ade 2 benda yang aku kena buat today..
1.  Assignment Math
2.  Quiz Online BEL (English)
Chaiyok!!! Chaiyok!!!  Aku mesti bole buat …huhuhuhuhuhu…d settle Math aku kena terus bukak i-class nk jawab Quiz …. Subjek BEL pun antara subjek yang aku sgtt lemah…aku bukan terror pun nak speaking ..Speaking tu bole tapi bab grammar mmg hancur…menulis pun bole Cuma ayat mmg terbalik sana sini… what to do kena lah hari-hari baca the star (maaf bos kalo carik paper tu takde dlm bilik sbb saya selalu amik hehehehe).. dengar radio English….tgk cartoon Barbie (fav, cartoon tau)… itu jer lahh yg selalu buat… (selalu ke?)
OK…cukup setakat ni cerita aku…tak bole panjang-panjang..sebab otak ni di perlukan untuk tugasan-tugasan di atas….. 
“HAVE A GREAT SUNDAY..xoxo”


"Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes"
 
peace & love
~nadiya~

Me & Coffeeeeeee

Holaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Lately saya suka mengunakan laptop ini untuk menaip sesuatu disini, walaupun saya tak tau sama ada ape yg saya tulis di sini best ke tak...tapi yg pasti idea mencurah-curah (kreatif ke??? idea aku) , 


Bercerita tentang coffeeeeee, actually saya bukan pengemar coffee...tapi saya suke sgtt ngan choclate chip kat Starbucks...cedappppp....tapi tak leh g selalu sbb tak elok tuk kesihatan....sgttt bagus utk gemok..tapi dont worry saya alwaz amik yg low fat nyer tau....alaaaahhhh adik saya kata kalo d mmg keturunan gemok...tetap gemok walaupun amik low fat ...psstttt...gemok kan comeyy....xoxo....siapa pun kita..ape pun kita...just be urself...tak kira mcm mane pun kita...proud to be diri sendiri.....tak perlu nak jadik orang lain utk membuatkan hati org lain bahagia sedangkan hati kita .... :( 
xoxo....

love & peace
~nadiya~

TodaY is SaTurDay…


Today…nk kena g Klinik Gigi ngan my sister …. nak g fix my Braces…rasa-rasanya mcm nk pakai kaler purple lahh…baru Nampak dari jauh..heheheheheh…sampai kat Kajang dalam kul 9.05 pagi…time tu hujan gerimis .. so lambat2 lah jalan dengan  rasa confident yang Klinik tu tak ramai org…



Sampai2 je kat Klinik adelah 2-3 orang tgh tunggu…so daftar i & my sis dalam araoud 1 jam baru leh masuh dalam bilik rawatan…tapi kat dalam pun kena tggu lagi sbb doctor sorang jee…ke hulu ke hilir doctor tu…hehehehehe….
Pembantu Klinik tu tanya nk kaler aper ..aku  jawab nk purple terang…bila doctor sampai dia pun tanya gigi ade gerak tak..sakit tak… aku jawab semua dengan mengeleng kepala….
Pastu doctor kata..pas ni kena pakai dawai besar sikit lahh supaya di tarik lagi kuat….aku pun angguk jeee…tapi seriously doctor tu sangat nice…tak sampai 20 minit d selesai…
Ni lah hasilnya….

My Sister baru pas bayar...dia pakai kaler Red Rose :)


love & peace
~nadiya~