~~Universal Studio Singapore (part III)~~


Dah isi perut kita orang pegi kat Zon The Lost World kita orang beratur utk naik bot “Jurasic Park Rapid Adventure” kat sini kita kena naik bot (8 org satu bot) menyusuri sungai keliling ade dinasour..masuk gua..then dia tolak bot ke bwah (di nasihatkan memakai baju hujan sebab mungkin kita akan basah sebab bot itu akan lalu jalan yg tak rata, baju hujan ada di jual kat situ).
siap sedia dengan baju hujan
mesin baju hujan $3 setiap satu

Bila dah macam puas main-main semua tu rasa macam nak duduk & relax2 je..kita orang gi zon Far Far Away then gi  tengok “Donkey Live” bosan sikit lah dengo dongkey nyanyi…pastu gi tengok “Shrek 4D Adventure” yang ni memang best..kita dapat rasa..macam shrek tu dekat ngan kita..kerusi bergerak2 bila shrek naik kuda..rasa air terpercik kat muka…macam2 lah…nak rasa pengalaman tu datang USS hehehehe…

oleh sebab malas nak beratur amik pic dari jauh je
 Actually banyak lagi yang kita orang pergi cuba ...tapi tak larat nak type..bila da abis semua … masa untuk cari sourvenier..oppsss..bukan untuk orang lain tapi untuk diri sendiri…sbb duit dollar kan mahal
(RM100 = 40 dolar)..tapi mahal2 pun sempat gak beli 2-3 tshirt.. J

Kesimpulan nya meh saya bagi  Tip – tip ke USS
rules before join each game yang extreme
  •  Jangan pakai baju ala2 nak pegi kenduri kahwin or catwalk sbb USS luas + panas..better pakai yang   sangat simple (saya guna kasut flat pun sakit)
  • Bawa baju spare or kalau duit lebih  bole jer beli kat situ (sebab satu hari..)
  • Bawa bekal makanan (makanan ada di jual tapi agak mahal kalau convert RM)
  •  Mineral water alwaz ada dalam beg oke!
  • Kena cepat jgn nk berlengah sbb nanti tak bole nak main semua sebab masa tak cukup
  • Kat checkpoint pun kena cepat jgn terhegeh-hegeh..pastikan keluar ikut pintu yang betul
  • Bawa baju hujan takut hujan (beli kat watson)
Rasa itu jer kot tip – tip  yang bole di beri..yang USS best…hehehehe walaupun penat yang sangat penat..terutama kaki..tapi puas lah jugak...so pada sapa-sapa yang nak pergi ...
HAVE FUN & ENJOY THE UNIVERSAL JOURNEY ..

No comments:

Post a Comment